zondag 5 februari 2017

Orbis Skinny Harem Heel wat maanden geleden werd de Orbis Skinny Harem van Sofilantjes uitgebracht door One Thimble, een digitaal magazine.
Maar nu heeft Sofilantjes de rechten over het patroon terug in eigen beheer en kwam ook de Nederlandse versie op de markt.
Zoals we van Sofilantjes gewoon zijn komen ze met een korte krachtige promo. Enkel dit weekend kan je het patroon voor €5 (excl btw) aankopen.
Vanaf morgen kan iedereen genieten van heel wat inspiratie via de Orbis Skinny Harem blogtour, waar ik ook een nieuwe versie zal laten zien (niet op mijn eigen blog, maar op de blog van Sofilantjes zelf).
Vandaag wilde ik toch graag nog even de foto's laten zien van de 2 Orbis Skinny Harems die ik maakte tijdens het testen van dit patroon... toen de weersomstandigheden wat warmer waren...


De eerste versie maakte ik voor juf Wonder. Voor ik hieraan begon dacht ik "o jee, een harembroek, niks voor mij". Maar Anne maakte er uiteraard weer een pareltje van waardoor mijn appreciatie voor de harembroek toch groter werd dan oorspronkelijk verwacht. 
De jongedame koos zelf haar stofje. Het was zo'n stofje dat in de kast lag: gekocht omdat je het zo leuk vindt, maar dan eigenlijk niet weten wat je ermee zou kunnen maken.


De Orbis Skinny Harem sluit heel nauw aan aan de benen, waardoor je een legging effect krijgt. Maar aan het kruis zie je de leuke details: het kruis dat wat lager hangt, de zakken die helemaal tot op het achterwerk doorlopen, de nep-gulp met knopen...Juf Wonder gaat wekelijks naar de circusles en deze broek is daar echt helemaal ideaal voor!


Daarna was juf Mirakel aan de beurt. Voor haar is het altijd een beetje zoeken qua maat. Ze is erg smal, waardoor ze in de kleinste maatjes valt, maar in de lengte heeft ze een normale maat. Dus is het steeds overwegen: lengte volgen en versmallen of breedte volgen en verlengen.


Bij deze koos ik voor de lengte die bij de taille pastte en verlengde ik 'm 1 maatje. Resultaat: perfecte pasmaat! Ik maakte een versie die bij haar Semper Sweater zou passen. Dus in plaats van boordstof te gebruiken voor de bies aan de zakken, gebruikte ik gewone tricot (iets langer dan de aanbevolen lengte, omdat tricot toch minder goed rekt dan boordstof).


Als je het patroon niet hebt, kan je het via deze link aankopen. Vandaag nog aan €5 (excl btw).
Vanaf morgen kunnen jullie allen lezen wat anderen met het patroon deden!

** Deze blog bevat affiliate links, wat betekent dat ik een kleine commissie krijg als je op de link klikt en een aankoop doet zonder extra onkosten voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten